Maliwinter_edited.jpg

Euthanasie Hond/Kat

Eerst gaat uw huisdier volledig onder narcose (zoals voor een operatie), voordat een middel wordt gegeven waardoor het hart stopt. De gebruikte narcosemiddelen en de werkwijze worden individueel aangepast, afhankelijk van het karakter en/of de ziekte van uw huisdier. Dit proces zal ik duidelijk uitleggen bij mijn bezoek. Als u hier van tevoren vragen over heeft of meer informatie wilt krijgen, kunt u altijd contact opnemen. 

Nazorg

Na het overlijden van uw huisdier zijn er verschillende mogelijkheden. Denk hier van tevoren alvast goed over na, zodat u bij het maken van de afspraak uw wens kunt aangeven.

Crematie: Als u uw huisdier wilt laten cremeren, dan zijn er diverse opties, zoals crematie in een groep of individueel. Het transport naar het crematorium kan ik voor u verzorgen of u kunt ervoor kiezen om uw huisdier zelf te brengen.

Watercrematie/Resomeren: Dit is een groene en milieuvriendelijke technologie (ook wel bio-crematie genoemd) waarbij het lichaam van uw huisdier versneld wordt ontbonden. Dit gebeurt door middel van een proces genaamd alkalische hydrolyse. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen.

Begraven: Dit kan op speciale dierenbegraafplaatsen. Het vervoer kan ik voor u regelen of u kunt uw huisdier zelf brengen. Begraven in uw tuin of op eigen terrein mag ook, mits aan een aantal regels wordt voldaan. Informeer altijd bij uw gemeente wat de precieze regelgeving hieromtrent is.

Doneren aan de wetenschap:  Door uw overleden huisdier (kosteloos) te doneren spaart u het leven van een ander dier. Dankzij dit dierdonorcodicil (ddc) zijn er geen proefdieren meer nodig voor het anatomisch onderwijs in de opleiding tot dierenarts. Let op: dit is alleen mogelijk voor dieren onder de 30kg. Het vervoer naar Universiteit Utrecht kan ik op verzoek verzorgen.

Destructie: Dit is het verwerken van dieren en dierlijk afval tot eindproducten die gebruikt kunnen worden voor het opwekken van energie. Indien u hiervoor kiest kan ik uw huisdier meenemen, zodat het kan worden opgehaald door het destructiebedrijf.